Top

Hämeenlinna Street AR[t]
katutaidekilpailu 15. - 16.6

Hienoa, että olet kiinnostunut katutaidekilpailustamme!

Hämeenlinna Street AR[t] festarin kohokohtana on katutaidekilpailu, jossa toteutetaan katutaidetta sekä maalaamalla irtoseinille, että installaatioiden muodossa festivaaliviikonlopun aikana Hämeenlinnan keskustan alueella 15.–16. kesäkuuta 2019.


Paras työ palkitaan 1000€ palkinnolla. Kilpailun jälkeen virtuaalitoteutuksiin erikoistunut yritys Stellarion toteuttaa yhteistyössä voittavan taiteilijan kanssa hänen teokseensa lisätyn todellisuuden osuuden. Teos ripustetaan näkyvälle paikalle Hämeenlinnan keskustaan ja siihen tehty AR osuus tulee toimimaan kännykkäsovelluksella kesäkuun loppuun mennessä.


Vuoden 2019 kilpailijat on valittu, ensi vuonna sitten uudestaan =)


Kilpailuun osallistujat sitoutuvat olemaan paikalla Hämeenlinnassa kilpailun ajan ainakin lauantaina 15.6. klo 11-18, sunnuntaina voi jatkaa työtä, silloin paikallaolo on vapaaehtoista.


Luonnoksia töistä ei vaadita, lisää vain hakulomakkeelle linkki kuviin aiemmista töistäsi (esim. instagram-tili, nettisivut tai dropbox-kansio käyvät hyvin), tai lähetä meille niistä kuvia tällä linkillä.


Kirjoita lomakkeen tekstikenttään osallistutko intallaatiokilpailuun, maalauskilpailuun vai oletko halukas osallistumaan kumpaan vain.


Esivalintaraati valitsee lähetettyjen hakemusten perusteella ehdokkaista maksimissaan 12 kilpailijaa mittelemään kesäkuun festivaaliviikonloppuna Hämeenlinnaan.Valituille henkilöille korvataan sponsoroitu lounas ja päivällinen molempina päivinä. Osallistujat tulevat Hämeenlinnaan omatoimisesti. Matka-avustusta on mahdollista hakea ja myönnetään tarpeen mukaan ala-ikäisten osallistujien matkakuluihin. Ilmoita lomakkeella mikäli olet kiinnostunut yhteismajoituksesta la-su yöksi.


Esivalintaraati pidättää oikeuden valita tarvittaessa vähemmän kuin 12 osallistujaa. Kilpailun lopullisen voittajan päättää raati, joka koostuu Hämeenlinnan kaupungin henkilöstöstä, taiteen ammattilaisista, Stellarionin edustajista ja hämeenlinnalaisista nuorista. Kilpailun voittaja julistetaan festivaalin päätteeksi sunnuntaina klo 18.00.


Kilpailuun voivat osallistua Suomessa asuvat ammattitaiteilijat sekä harrastajat. Myös työryhmät ovat sallittuja ja taiteilija saa käyttää yhtä avustajaa festivaaliviikonlopun aikana. Ikäraja osallistumiseen on 13 vuotta. Alle 18 vuotiaiden tulee toimittaa vanhempien/huoltajien allekirjoittama osallistumislupa, tarvittaessa saat meiltä lomakkeen lupaa varten.


Maalaukset tehdään n. 2,5x3,5 metriä kokoisille liikuteltaville pohjamaalatuille vanerilevyille ja installaatioille varataan n. 4x4 metriä toteutustilaa. Järjestäjä hankkii paikalle spraymaaleja (30 kannua per osallistuja väritoiveiden mukaan), 9 litraiset perusvärit lateksia, joista voi sekoittaa omat sävyt sekä installaatioita varten rakennusmateriaalia. Voit myös ottaa omia materiaaleja ja välineitä mukaan.


Voit selvittää lomakkeella teosideaasi tarkemmin ja ilmoita tarvitsetko jotain erityisiä materiaaleja tai välineitä.


Kilpailijat saavat työstää teoksiaan koko festivaalin ajan, eli 15.6 klo 10-18 ja 16.6 klo 12-16, Raadin tulos julistetaan klo 18:00 eli olisi hyvä, jos kilpailija voisi olla paikalla klo 18:30 asti sunnuntaina.


Kilpailun teosten teema on vapaa. Samoin maalaustapa ja installaation toteutustapa on vapaa. Poliittinen kannanotto on sallittua, mutta loukkaavat tai oman kannan vastapuolta leimaavat toteutukset eivät ole sallittuja. Kilpailussa ei saa toteuttaa leimaavia, syrjiviä, muutoin loukkaavia tai lapsille sopimattomia teoksia. Tällaisen sisällön tuottaminen johtaa kilpailusta hylkäämiseen ja pidätämme oikeuden poistaa sopimattomat taideteokset välittömästi. Stellarionin edustajat ja yhteistyökumppanit ovat oikeutettuja määrittelemään kilpailun kuluessa mikäli jokin teoksista on loukkaava tai syrjivä ja poistamaan sen tarvittaessa kilpailusta.


ilpailussa valmistuneet teokset luovutetaan Hämeenlinnan kaupungille, jolla on oikeus muttei velvollisuutta asettaa niitä esille kaupungille tai sisätiloihin. Tekijänoikeudet teokseen säilyvät sen tekijällä tekijänoikeuslainen mukaisesti. Hänen nimensä mainitaan teoksen yhteydessä ja siitä otettujen kuvien yhteydessä. Kilpailun järjestäjätahot voivat käyttää teostoisintoa (videot ja valokuvat) omassa tiedottamisessaan, markkinoinnissaan, dokumentoinnissaan ja festivaalia kuvaavien esitteiden, kotisivujen, artikkelien ja julkaisujen kuvituksena. Järjestäjätahoilla on myös oikeus myöntää kolmansille tahoille käyttölupia materiaaliin tiedoitus, markkinointi- ja dokumentointikäyttöön, jossa kerrotaan järjestäjien toiminnasta, festivaalista ja Hämeenlinnan kaupungista.


Osallistumalla kilpailuun annat järjestäjille luvan käyttää nimeäsi (tai taitielijanimeäsi) ja kuvia sinusta ja teoksistasi festivaalin viestinnässä sekä dokumentoida teosprosessia ja työskentelyäsi festivaalin aikana. Järjestäjän kanssa on sovittavissa ettei virallisessa viestinnässä paljasteta tekijän kasvoja, jos tämä on osallisutmisen kannalta tärkeää. Myös kaikki hakemusten mukana lähetetyt teoskuvat käsitellään luottamuksellisesti.


Lisäkysymyksiä kilpailusta saa lähettämällä viestiä osoitteeseen: info@stellarion.fi 10.5.19 mennessä, vastaamme kysymyksiin sähköpostitse 12.5.2019 mennessä.